Dezvoltatorii pariaza la risc pe portofelul romanilor din provincie

Data publicarii: 14-09-2011 | Imobiliare


     

 

Romanii din peste 13 orase de talie medie si mica nu au cunoscut inca viata de mall. In urmatorii doi ani, se estimeaza ca numarul centrelor comerciale din Romania va creste de la circa 68, cate sunt in prezent, pana la 88 de unitati. Ce sanse de castig au aceste proiecte?


Dezvoltatorii imobiliari au anuntat ca vor construi malluri- in orase precum Slatina, Bistrita, Hunedoara, Botosani, Husi sau Targoviste inca de dinainte de inceperea crizei; unele au fost deja incepute si se apropie de finalizare. Proiectele programate in cele 13 orase cumuleaza investitii estimate la peste un miliard de euro. (Vezi aici harta mallurilor)


Vor putea ele supravietui in contextul in care o serie de malluri moderne amplasate in orase mari si-au aratat deja slabiciunile? In prezent, sunt 367.000 de metri patrati de spatii comerciale in constructie in Romania, care vor fi livrati in perioada 2011-2013. Aceste noi livrari vor creste stocul la aproape 2,6 milioane metri patrati, un raport de 120 metri patrati la 1.000 de locuitori. 

Integral in Capital.ro.