Moody's a retrogradat bancile franceze Credit Agricole si Societe Generale

Data publicarii: 14-09-2011 | Finante-Banci



Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a revizuit in scadere ratingurile de credit ale bancilor franceze Credit Agricole si Societe Generale, citand expunerea lor la datoria Greciei, transmite Reuters.



De asemenea, Moody's a mentinut ratingurile BNP Paribas sub revizuire, pentru o posibila retrogradare, anuntand ca profitabilitatea si capitalul bancii furnizeaza un tampon adecvat pentru a sprijini expunerea bancii la Grecia, Portugalia si Irlanda.

Premierul elen, Giorgos Papandreou, va sustine miercuri o teleconferinta alaturi de presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel, discutiile se vor axa pe analizarea crizei datoriei grecesti si au loc pe fondul temerilor privind o posibila intrare a statului elen in incapacitate de plata.

Moody's a revizuit in scadere, cu o treapta, ratingul pentru depozite si datorii al Societe Generale de la 'Aa2' la 'Aa3', cu perspectiva negativa. In cazul Credit Agricole, calificativul acordat pentru stabilitatea financiara a fost retrogradat cu o treapta, de la 'C plus' la 'C', iar ratingul pentru depozite si datorii a fost revizuit in scadere, cu o treapta, de la 'Aa1' la 'Aa2'.

Ratingul pe termen lung 'Aa2' al BNP Paribas a fost pastrat sub revizuire, pentru o posibila retrogradare. 

 

Sursa: Agerpres.ro.