Patriciu: Sucursalele bancilor straine continua sa trimita bani 'acasa'

Data publicarii: 15-09-2011 | Finante-Banci






Sucursalele bancilor din strainatate continua sa trimita bani 'acasa', ceea ce va accentua lipsa de lichiditati in sectorul privat, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu, miercuri, la o conferinta de presa.



'Sucursalele bancilor continua sa trimita bani acasa, iar in Romania finanteaza sectorul public, nu cel privat. E mai simplu pentru ca nu exista risc. Faptul ca bancile trimit banii acasa va accentua lipsa de lichiditati in sectorul privat', a spus acesta. 


Dinu Patriciu a precizat ca politicile BNR sunt 'proaste' iar restructurarea bancii este necesara. 


'Restructurarea BNR este o decizie politica. E absurd sa aiba si controlul sistemului si sa faca si politicile monetare. Nu exista o separare si ia si decizii proaste. Un exemplu este sistemul de garantii materiale impus in relatia bancilor cu clientii. Ar trebui sa existe case de economii, banci regionale si bancile mari. Nu poate fi aplicata aceeasi politica unui mic intreprinzator si unei multinationale', a spus acesta. 


De asemenea, omul de afaceri a adaugat ca creditele ipotecare sunt neperformante. 'Romania are credite ipotecare de 30 miliarde, care sunt toate neperformante, desi nu sunt declarate asa, pentru ca pretul garantiilor este mai mic decat valoarea creditelor', a spus el. 

Sursa: AgerPres.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: