Miliardarul Soros vrea o Trezorerie a zonei euro

Data publicarii: 15-09-2011 | Diverse
Miliardarul Soros vrea o Trezorerie a zonei euro



Miliardarul George Soros avertizeaza ca criza datoriilor de stat din zona euro ar putea declansa o noua Mare Depresiune daca liderii europeni nu vor adopta mai multe masuri "radicale", inclusiv crearea unei trezorerii comune a uniunii monetare, transmite Reuters.

Soros a aratat, intr-un articol pentru New York Review of Books si Reuters.com, ca autoritatile trebuie sa se pregateasca pentru posibilitatea ca Grecia, Portugalia si, posibil, Irlanda, sa fie nevoite sa intre in default (incapacitate de plata) si sa iasa din zona euro.

"Se pare ca autoritatile au ajuns la capatul drumului cu politica de amanare dusa pana acum. Chiar daca o catastrofa poate fi evitata, un lucru este sigur: presiunea de a reduce deficitele va impinge zona euro intr-o recesiune prelungita. Acest scenariu va avea consecinte politice incalculabile", comenteaza cunoscutul investitor.

Tot mai multi politicieni si economisti considera ca intrarea Greciei in default este o chestiune de timp, deoarece guvernul elen ramane constant in urma tintelor fiscale convenite in acordurile cu UE si FMI.

 

Integral in Money.ro.