Vrei un credit auto? Vezi ce rata va trebui sa platesti

Data publicarii: 15-09-2011 | Auto


   
   
Cei care si-au dorit intotdeauna o masina, insa nu au banii necesari pentru a cumpara una, pot apela la un credit auto, bancile fiind dispuse sa-i ajute in acest sens.

Daca va numarati printre acestia, atentie insa cum va planificatii banii de rate, caci dobanzile la aceste tipuri de credite sunt de la 8,7% si pot ajunge la aproape 14%, ceea ce inseamna ca, in final, veti plati cu mult mai mult decat daca ati fi luat un autoturism cu banii jos.

Cum o masina noua, de la o marca ce este considerata de nivel mediu costa in jur de 10.000 de euro, Ziare.com a incercat sa afle pentru dumneavostra ce rata veti plati la un credit auto de 9.000 de euro (10%, adica 1.000 de euro fiind avansul), contractat pe o perioada de 5 ani.

De exemplu, la BRD Groupe Societe Generale, pentru aceasta suma, veti plati o rata lunara de 185 de euro, beneficiind de o dobanda de 8,50% si DAE de 14,14%. Venitul lunar necesar, ca sa puteti sa contractati suma in cauza, este de 2.467 lei, gradul de indatorare fiind de 30%.

 

Integral in Ziare.com.