Firmele mijlocii sunt cronic decapitalizate

Data publicarii: 16-09-2011 | Finante-Banci




Companiile medii profilate pe productia industriala pentru export au scos economia din recesiune, dar nu sunt ferite de criza

 

Companiile cu cifre de afaceri intre 2 si 50 de milioane de euro sunt mai sensibile la criza, arata directorul pentru sectorul mediu din cadrul ING, Bogdan Boteanu. Companiile de dimensiuni medii sunt mai flexibile decat cele mari si mai stabile decat cele mici, dar au mare nevoie de capital pentru dezvoltare, afirma oficialul ING.


Studiile de piata efectuate in ultimii ani arata ca diferentierea dintre companiile mari si cele "mici si mijlocii" nu mai e suficienta, in sensul ca firmele mijlocii trebuie departajate, la randul lor, de cele mici. Iar bancherii s-au adaptat destul de rapid acestei tendinte, astfel ca si-au impartit portofoliile de clienti (actuali sau potentiali) in mai multe "tabere", din care companiile medii se disting tot mai clar. 


In Romania, ING este primul grup financiar care a creat o divizie specializata pentru intreprinderile medii, avandu-l la conducere pe Bogdan Boteanu. El arata, intr-un interviu in exclusivitate pentru "Adevarul", care ar fi punctele tari si cele slabe ale companiilor din "grupa mijlocie". "Pentru noi, intreprinderea medie este cea care realizeaza o cifra de afaceri intre 2 si 50 de milioane de euro anual, fara sa conteze prea mult numarul de angajati. 

Integral in Adevarul.ro.