Cel mai neobisnuit credit imobiliar: platesti casa fara ban

Data publicarii: 16-09-2011 | Diverse


   

 

Ucrainenii din regiunea Lugansk, situata la circa 800 kilometri de Kiev, vor scapa, in curand, de stresul ratelor la creditele pentru case. Pentru a rezolva problema spatiului locativ, functionarii locali se gandesc serios sa permita populatiei sa-si achite ratele nu in bani ci... in cartofi, rosii sau varza - adica, in productia propriilor gospodarii, transmite presa din Ucraina.


"Unul din modelele pe care dorim sa-l preluam este cel provenit din experienta regiunii Belgorod din Rusia. Acolo, o persoana care a luat un credit pentru locuinta are posibilitatea sa-l returneze nu doar in bani, ci si in produsele pe care le va cultiva pe lotul sau de pamant", a declarat Svetlana Dobrotenko, sefa Departamentului Economic al administratiei locale din Lugansk, citata de korrespondent.net.


 

Functionarii locali din aceasta regiune a tarii vecine sunt de mai mult timp in cautarea unei solutii la problema cererii mari de locuinte din partea populatiei. In Lugansk, se construiesc cele mai putine locuinte noi dintre toate regiunile Ucrainei: numai 39,4 mp la 10.000 de locuitori. 

Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: