Carburantii se scumpesc masiv. Din nou

Data publicarii: 16-09-2011 | Actualitate



Acum doua saptamini, Petrom scumpea benzina CU 7 bani si motorina cu 3 bani. Acum, a mai pus 6 bani la litrul de benzina si 12 bani la cel de motorina.



Petrom, cea mai mare companie de pe piata locala, a majorat preturile la carburanti, incepand cu 15 septembrie. Astfel, de ieri dimineata, un litru de benzina este mai scump cu 6 bani, iar unul de motorina cu 12 bani. Ultima majorare efectutata de Petrom a avut loc la sfarsitul lunii trecute, Compania a scumpit atunci mai mult benzina si mai putin mototorina, cu 7, respectiv 3 bani pe litru.

 

Petrom nu mai anunta de cateva luni majorarile preturilor de referinta la carburanti, soferii putand afla preturile de la fiecare statie de distributie. Spre exemplu, la statia de pe strada Sibiu din Bucuresti (zona Drumul Taberei), pretul la benzina de 95 a crescut de la 5,35, la 30 august, la 5,41, ieri. Deci, o majorare de 1,1%, care vine insa dupa o alta scumpire semnificativa, de 1,3%. In cazul motorinei Euro Diesel, un litru costa acum, la aceeasi statie, 5,34 lei, fata de doar 5,22 lei, acm doua saptamani. Scumpirea este asadar de 2,3%

Integral in Money.ro.