Sondaj: Oprescu ia mai mult cu USL decat singur

Data publicarii: 19-09-2011 | Politica

Un sondaj efectuat de compania Avangarde in Bucuresti arata ca Sorin Oprescu nu are la acest moment un rival redutabil la functia de primar al Capitalei. Astfel, conform Avangarde, actualul primar al Capitalei ar obtine in jur de 60% de procente, indiferent de cine ar fi contracandidatul sau.

Totusi, se observa anumite diferente intre scorul obtinut de Sorin Oprescu in calitate de candidat independent sustinut de USL, comparativ cu pozitia de candidat fara niciun fel de sustinere politica. La intrebarea Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primaria Capitalei, dumneavoastra personal cu care dintre urmatorii candidati ati vota?, Sorin Oprescu, prezentat ca fiind sustinut de USL, ar obtine 67% din voturile bucurestenilor. La aceeasi intrebare, fara a fi precizata de data aceasta data sustinerea USL, Sorin Oprescu ar obtine 60% din voturile bucurestenilor.

Totodata, se remarca faptul ca niciunul dintre cei care ar putea fi contracandidatii sai nu inregistreaza un procent al intentiei de vot mai mare de 9%. In aceasta pozitie se afla inclusiv Cristian Popescu Piedone, despre care PC considera ca ar putea fi o varianta de candidat din partea USL, pentru sefia Primariei Municipiului Bucuresti. Dintre posibilii rivali de la PDL, cel mai bine plasat candidat este Silviu Prigoana, cu procente de 7%, respectiv 8% din intentia de vot, in functie de intrebare.

Sursa: Realitatea.net