Doar 2,2% din cardurile romanesti sunt protejate impotriva fraudelor

Data publicarii: 19-09-2011 | Finante-Banci



Platile cu cardul pe internet sunt sigure si usor de efectuat, insa doar 2,2% din cardurile emise in Romania sunt activate in sistemul de protectie impotriva fraudelor, a declarat Catalin Cretu, general manager in Romania al Visa Europe, potrivit Mediafax.

In prezent, mai putin de 200.000 de carduri din Romania, adica 2,2% dintr-un total de circa 9 milioane preinrolate de banci, sunt activate in standardul 3D Secure, pe care este bazat si sistemul Verified by Visa si care asigura protectia tranzactiilor realizate cu cardul pe Internet.

"In momentul de fata, frauda este neglijbila in Romania, de noua ori sub nivelul Visa Europe. Dar stiti cum este, paza buna trece primejdia rea, de aceea dorim ca din ce in ce mai multe carduri sa fie activate in sistemul Verified by Visa", a aratat Cretu in cadrul unei conferinte de presa.

El a precizat ca in momentul in care sistemul Verified by Visa este activat, siguranta platilor cu cardul este maxima.

Potrivit oficialului Visa, numarul mic de carduri care au sistem de protectie impotriva fraudelor se poate explica prin lipsa de informare a populatiei privind siguranta platilor cu cardul pe internet.

Integral in Romania Libera