Sulfina Barbu: Prioritatea Ministerului Muncii ramane modernizarea sistemului de asistenta sociala

Data publicarii: 20-09-2011 | Diverse

Prioritatea Ministerului Muncii ramane modernizarea sistemului de asistenta sociala iar acest lucru presupune adoptarea Legii cadru a asistentei sociale in Parlamentul Romaniei, in cel mai scurt timp, si pregatirea setului de acte normative subsecvente, a declarat luni seara, noul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, la sediul ministerului.

'Este vorba in total despre 20 de acte normative care urmeaza sa fie modificate sau acte normative noi. 15 trebuie modificate iar cinci acte normative sunt noi. Coalitia de guvernare are deja angajamentul asumat de a trece aceste acte normative pana la data de 31 decembrie 2011', a precizat Sulfina Barbu. 

Noul ministru al Muncii a aratat ca ministerul va intra intr-o campanie de informare corecta a cetatenilor care trebuie convinsi ca banii de asistenta sociala merg catre persoanele vulnerabile si catre cele care au cu adevarat nevoie de acest sprijin. 

'O alta pioritrate o reprezinta fondurile europene si aici ma refer la Programul Operational Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane. Salut decizia comisiilor reunite din Parlamentul Romaniei de a da un aviz favorabil pentru domnul ministru Leonard Orban si am convingerea ca maine (marti - n.r) colitia de guvernare se va mobiliza si vom vota infiintarea acestui minister care este, din punctul meu de vedere, o prioritate nationala', a aratat Sulfina Barbu. 

Leonard Orban a fost avizat favorabil luni de Comisiile parlamentare de administratie si afaceri europene sa preia conducerea Ministerului pentru Afaceri Europene. 

Pe de alta parte, ministrul Muncii a subliniat ca va fi mult de lucru la minister in perioada urmatoare. 'Nu cred ca cineva din minister isi va pune problema sa plece la ora 16.00 acasa. Sper ca la 31 decembrie sa tragem linie si sa ne fi indeplinit misiunea. Am emotii pentru ca fiind al doilea mandat de ministru imi dau seama de responsabilitatea pe care o am in acest minister. Ne propunem sa nu avem stegulete rosii la Ministerul Muncii', a mai spus ministrul Barbu. 

Presedinta Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a depus luni, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in fata presedintelui Traian Basescu. 

Sulfina Barbu il inlocuieste la portofoliul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pe fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu, care a fost revocat din functie, vinerea trecuta, de catre premierul Emil Boc.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: