28.000 dintre tinerii ce au picat bacul au devenit someri cu acte

Data publicarii: 20-09-2011 | HR/Cariere

Ce se va intampla cu aproape 100.000 de tineri fara diploma de bac? Ar fi fost de asteptat sa ingroase conturile scolilor postliceale, insa nu a fost cazul. In schimb, peste un sfert dintre ei s-au inregistrat in evidentele ANOFM.

Rezultatele nefericite (pentru unii) ale bacului din acest an au reprezentat, in prima faza, o veste buna pentru proprietarii scolilor postliceale, singurele institutii unde absolventii de liceu, cu sau fara diploma, se pot inscrie pentru a-si continua studiile. Despre aceste institutii se vorbeste foarte putin la noi, asa ca vom incerca mai jos sa facem o descriere succinta a sistemului.

Incremenite in proiect si cifre

Pentru actualul an scolar, Ministerul Educatiei a acreditat 135 de unitati de invatamant postliceal particular. Aruncand o privire asupra fundatiilor sub umbrela carora isi desfasoara activitatea, ies in evidenta cateva nume care domina, mai mult sau mai putin, aceasta "piata": Asociatia Filantropica Medical-Crestina "Christiana" (16 unitati in tara), Fundatia Cultural Umanitara "Henri Coanda" (16 unitati), Fundatia Ecologica Green - FEG (9 unitati), Confederatia Nationala a Femeilor din Romania (9 unitati), Fundatia Invatamantului Preuniversitar al Cooperatiei Mestesugaresti "Spiru Haret" (6 unitati).

Integral in Capital.ro