Creditele de consum in euro accesibile, pe ultima suta de metri

Data publicarii: 22-09-2011 | Finante-Banci

Creditele de nevoi personale raman in continuare cele mai accesate imprumuturi bancare, ca urmare a conditiilor relativ flexibile de acordare. Bancile nu solicita garantii reale si nu te intreaba ce vei face cu banii. Romanii aleg, in special, imprumuturile in euro, ale caror costuri sunt mai reduse, cu pana la cateva puncte procentuale, comparativ cu costurile creditelor in moneda nationala.

Implementarea noilor norme de creditare in forma propusa de banca centrala, si anume garantarea creditelor de consum, limitarea perioadei de rambursare la cinci ani si reguli mai exigente privind stabilirea gradului de indatorare in cazul imprumuturilor contractate in valuta, vor limita fara indoiala accesul romanilor la aceasta categorie de produse.

Va prezentam in continuare care sunt in acest moment cele mai ieftine credite de nevoi personale in functie de dobanda anuala efectiva (DAE), calculata pentru un imprumut in suma de 10.000 euro, contractat pe o perioada de cinci ani, potrivit portalului financiar efin.ro.

OTP Bank practica o dobanda variabila de 11,30% pentru creditul de nevoi personale in euro, iar comisionul de administrare este zero. DAE este de 11,91%, reprezentand in prezent cea mai mica valoare a costurilor pentru un imprumut de nevoi personale in euro, dintre produsele afisate pe efin.ro. Creditul se acorda pentru cel mult 10.000 euro, pe o perioada maxima de 5 ani. Banca ofera gratuit asigurare pentru risc de deces pe perioada de creditare.

Integral in eFin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: