Anul fuziunilor in asigurari: scaderea vanzarilor forteaza consolidarea pietei

Data publicarii: 23-09-2011 | Finante-Banci

Italienii de la Generali au adus deja sub umbrela unei singure companii cele doua societati pe care le controlau la nivel local, Generali Asigurari si Ardaf, in timp ce grupul austriac Vienna Insurance (VIG) pregateste cea mai mare fuziune din asigurari, Omniasig cu BCR Asigurari, in urma careia va aparea un nou lider pe piata, cu afaceri de peste 1,4 miliarde de lei (330 mil. euro).

Generali ajunsese sa detina doua companii locale in urma unui joint-venture creat impreuna cu fondul de investitii ceh PPF, actionarul majoritar al Ardaf, in timp ce austriecii de la VIG au facut in ultimii ani achizitie dupa achizitie pe piata romaneasca, ajungand sa aiba in portofoliu patru mari branduri locale.

VIG a decis sa includa in procesul de fuziune numai cele doua companii cu afaceri exclusiv pe segmentul asigurarilor generale si care practic concurau pentru aceiasi clienti. Austriecii se asteapta la economii de costuri de circa 10 mil. euro anual in urma fuziunii, care are termen de finalizare luna martie a anului viitor. VIG mai controleaza Asirom si BCR Asigurari de Viata.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: