Si actionarii SIF Oltenia au acceptat tranzactia cu Erste Group

Data publicarii: 23-09-2011 | Finante-Banci


Actionarii SIF Oltenia (SIF5) au votat azi in favoarea tranzactiei cu Erste Group, dupa ce ieri la AGA de la SIF Muntenia se luase o decizie similara.

La a doua convocare a Adunarii Generale de la SIF Oltenia au fost prezenti actionari reprezentand 16,4% din capitalul social, usor mai mult decat ieri, cand cvorumul a fost de 15,8%.  

"Eu raman la parerea ca se putea obtine mai mult daca SIF-urile ar fi negociat impreuna. Faptul ca s-au tinut aceste AGA este totusi un fapt pozitiv. O parte dintre SIF-uri au respectat regulile de guvernanta corporativa si asta a fost unul dintre scopurile principale pe care le-am avut in vedere.  De asemenea, poate ca demersul nostrum  a facut ca tranzactia cu Erste sa nu fie doar cu unele SIF-uri, poate ca prin aceste solicitari am contribuit cumva ca tranzactia sa implice toate SIF-urile”, a declarat Cristian Dutescu, managing partner al societatii de avocatura Dutescu & Asociatii, care reprezinta interesele fondurilor americane Firebird si totodata initiatorul solicitarii pentru convocarea AGA la SIF-uri. 

Un grup de actionari, format din investitori institutionali, care detineau impreuna peste 5% din actiunile fiecarei SIF cerusera convocasera AGA pentru initierea demersurilor pentru listarea BCR.

Sursa: Antena3.ro