Bavaria Leasing si-a dublat capitalul social

Data publicarii: 27-09-2006
Actionarii Bavaria Leasing, companie din grupul Automobile Bavaria, au aprobat decizia de majorare a capitalului social cu 2 milioane lei, pana la 4 milioane lei (aproximativ 1,130 milioane euro), informeaza NewsIn. In urma majorarii de capital, actionarul cu cea mai mare detinere este a senatorului Uniunii Democrate Maghiara din Romania (UDMR) Attila Verestoy, cu 29,6% din capital. Automobile Bavaria si Michael Horst Schmidt, director general al Automobile Bavaria, au 20%, respectiv 29% din capitalul social al Bavaria Leasing. Fostul ministru al finantelor, Daniel Daianu, are o detinere de 12% din capitalul social al Bavaria Leasing. Patriciu Valeriu Serban si Caftanat Constantin Radu detin 8,4%, respectiv 1% din capitalul social al companiei de leasing.

Compania Bavaria Leasing a inregistrat anul trecut un profit brut de 1,16 milioane euro (310.000 euro), la o cifra de afaceri neta de 51 milioane lei (13,9 milioane euro), conform unei raportari a companiei publicate in Monitorul Oficial.

Capitalurile proprii ale companiei au insumat in 2005 valoarea de 3,09 milioane lei. Activele imobilizate ale Bavaria Leasing au reprezentat o valoare de 38 milioane lei, iar activele circulante, o valoare de 3,42 milioane lei, se mai spune in Monitorul Oficial.

In anul 2004, anul de debut al activitatii Bavaria Leasing, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 18,3 milioane lei (aproape 4,5 milioane euro) si un profit net 101,000 lei, conform datelor de pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.

Membra a grupului Automobile Bavaria, Bavaria Leasing a fost infiintata in luna martie 2004, ca societate destinata sa finanteze, in principal, autovehiculele comercializate de Automobile Bavaria – unicul importator pentru Romania al marcilor BMW, Mini, Rolls-Royce, Rover si Man.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: