Ce perspective are Romania in urmatoarele sase luni

Data publicarii: 26-09-2011 | Economie


Indicatorul ZEW care masoara increderea investitorilor in economie, in Europa Centrala si de Est a consemnat scaderi pentru toate tarile din regiune, cu exceptia Turciei.

Evolutiile asteptate in cazul Romaniei sunt  in prezent, printre cele mai bune din regiune, desi situatia economica actuala este una precara,  potrivit expertilor consultati de Centrul german pentru Cercetari Economice Europene (ZEW) si grupul austriac ERSTE.

Romania a continuat in septembrie sa aiba cele mai bune perspective economice la sase luni, din regiunea in Europa Centrala si de Est (ECE), in conditiile in care tari precum Ungaria si Polonia au inregistrat scaderi puternice ale increderii, potrivit unui sondaj al institutului ZEW.

Situatia economica actuala ramane precara

In privinta situatiei economica actuale, Romania a ramas pe penultimul loc in regiune, inaintea Ungariei. Indicele pentru Romania a urcat usor cu 3,5 puncte, la -37,2 puncte. In Ungaria, perceptia s-a inrautatit cu 9,1 puncte, la -56,3 puncte, iar in Croatia cu 4,2 puncte, la -36,5 puncte. In Europa Centrala si de Est, perceptia pentru situatia economica actuala a evoluat pozitiv cu 4,4 puncte, la 7,2 puncte.

Integral in Romania Libera