Cati bani face show-ul lui Mircea Badea

Data publicarii: 27-09-2011 | Media

Potrivit unor calcule realizate de "Adevarul", emisiunea "In gura presei" a adus posturilor Antena 3 si Antena 1 venituri din publicitate in valoare de 7,5 milioane de euro, in perioada 2005-2010.

In sapte ani de cand realizeaza emisiunea "In gura presei", Mircea Badea a fost un brand profitabil pentru Antena 3. In timp ce el si-a castigat notorietate (laude si injuraturi), postul a vandut spatii de publicitate in timpul programului, acoperindu-si cu varf si indesat cheltuielile, si acelea mici. Cu un decor minimalist, format dintr-un laptop si un birou fara pretentii, emisiunea difuzata pe Antena 3 spre miezul noptii a adunat, ca o furnica, seara de seara, puncte de audienta. Iar acestea s-au transformat in milioane de euro. 

Monitorizarile "Adevarul" arata ca in intervalul 2005 - 2010, "In gura presei" a livrat puncte de audienta (pe baza carora se fac vanzarile catre clientii publicitari) in valoare de 7,5 milioane de euro. Din aceasta suma, 2,9 milioane de euro au fost castigate de Antena 3 (atat editiile in "direct", cat si cele in "reluare"). Restul de bani pana la 7,5 milioane de euro au fost atrase de reluarile difuzate la Antena 1 (in extra prime-time). Calculul "Adevarul" a fost facut numai pe monitorizarea tuturor punctelor de audienta (Gross Rating Point - GRP) obtinute de reclamele difuzate in toate editiile din cei sase ani. A fost luat in considerare un cost mediu al GRP pentru fiecare an in parte.

Sursa foto: Adevarul

Cititi integral in Adevarul