BAE Systems va concedia aproape 3.000 de angajati

Data publicarii: 27-09-2011 | Afaceri



BAE Systems a anuntat marti ca va desfiinta 2.942 de locuri de munca din Marea Britanie, din cauza ca tarile si-au redus bugetele pentru aparare, in contextul crizei economice.

Potrivit unui comunicat, decizia BAE va afecta in special divizia de avioane militare, pentru ca tarile implicate in programul Typhoon reduc ratele de productie, relateaza Sky News.

"Clientii nostri se confrunta cu presiuni enorme asupra bugetelor apararii, iar pretul devine o prioritate din ce in ce mai mare", a explicat directorul general al BAE Systems, Ian King.

"Pentru a ne asigura ca ramanem competitivi, atat in Marea Britanie, cat si pe plan international, trebuie sa reducem costurile prin reducerea fortei de munca", a adaugat el.

Sindicatele acuza decizia Guvernului britanic de a reduce cheltuiele cu apararea pentru desfiintarea locurilor de munca.

BAE detine 33% din joint venture-ul Eurofighter, alaturi de EADS si Finmeccanica, si a primit comenzi de 550 de avioane din partea celor patru tari implicate - Marea Britanie, Germania, Italia si Spania. 

NewsIn