Se vor impozita si pensiile mici?

Data publicarii: 28-09-2011 | Finante-Banci

Impozitarea pensiilor este o decizie prea importanta pentru a fi luata fara a exista o strategie si o evaluare a consecintelor, considera analistii economici.

In domeniul social suntem la marginea Europei. Reducerea pensiilor se poate face, dar tot reducand ne departam de partea europeana, spune Catalin Zamfir, Directorul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii.

"Discutiile referitoare la impozitarea tuturor pensiilor au pornit de la o propunere de dezbatere. Era vorba de un pachet de masuri aplicabile simultan si care viza impozitarea tuturor pensiilor, reducerea cotei unice la de impozitare la 10% si scaderea TVA cu pana la cinci procente”, sustine presedintele Comisiei Finate-Banci din Senat, democrat-liberalul Ovidiu Marian.

Senatorul PDL ne-a declarat ca "propunerea de dezbatere” are in vedere stimularea mediului de afaceri.

"In primul rand mediul privat, mediul de afaceri care sustine locurile de munca in economie ar avea de castigat. Propunerea avea la baza stimularea mediului de afaceri prin reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10%. Si pentru pensionari s-ar aplica astfel o cota de impozitare de 10%. In plus, scaderea TVA cu patru-cinci puncte procentuale ar stimula consumul, de asemenea benefic pentru economie”, a mai precizat Ovidiu Marin.

Integral in Romania Libera