Bulgarii nu vor mai inmatricula masini romanesti

Data publicarii: 28-09-2011 | Auto

Parlamentul de la Sofia va adopta in curand anumite amendamente legale care vor face imposibil ca o masina al carei proprietar are domiciliul intr-o alta tara  sa poarte un numar de inmatriculare din Bulgaria, a dezvaluit Borislav Bogoev, vicepresedinte al Comisiei bulgare de supraveghere financiara de la Sofia.

Reprezentantii sectoarelor de asigurari din Romania si Bulgaria s-au reunit, marti, in capitala bulgara, pentru a dezbate problemele actuale transfrontaliere din segmentul auto in cadrul conferintei "Asigurarile auto in Sud-Estul Europei: Solutii pentru probleme transfrontaliere". Evenimentul este organizat de Media XPRIMM (Romania) si Insmarket (Bulgaria). Bogoev a declarat cu aceasta ocazie ca, prin modificarile legale, noul proprietar al unui vehicul auto va fi obligat sa-l inmatriculeze la adresa sa de domiciliu, in termen de 14 zile dupa achizitionare.

Dupa expirarea a doua saptamani de la achizitionare, vechiul numar de inmatriculare a vehiculului isi va pierde valabilitatea. In acest fel nu va mai fi posibil ca vreun roman sa-si cumpere un autoturism din Bulgaria si sa continue sa-l conduca in tara sa fara sa-i schimbe numarul de inmatriculare. Urmeaza sa fie modificat si regimul de emitere a procurilor prin care cetatenii bulgari transfera dreptul de conducere a masinii unei persoane terte, a mai spus oficialul.

Integral in Romania Libera