Cum te ajuta banca sa ii platesti ratele la credit?

Data publicarii: 29-09-2011 | Finante-Banci

Intr-un context economic nefavorabil, dar si pe fondul incertitudinii declansate de noul val de reglementari care vizeaza sistemul bancar, bancile au adoptat o atitudine prudenta privind acordarea de credite noi, preferand operatiunile de restructurare sau refinantare a creditelor.

Ce solutii au clientii cu probleme financiare?

In special incepand cu anul 2009, institutiile de credit au venit cu o serie de instrumente pentru debitorii confruntati cu dificultati financiare. Pe langa refinantare, solutie imbratisata cel mai adesea de clienti si promovata intens de banci in ultimul an si jumatatate, insa mai greu de obtinut, clientii au la dispozitie masuri adaptate situatiei proprii in scopul imbunatatirii capacitatii de rambursare. 

Astfel, se pot obtine rate mai mici prin reesalonarea ratelor, procedura ce consta, practic, in extinderea perioadei de creditare. Aceasta operatiune este posibila in situatia in care creditul nu a fost deja contractat pe perioada maxima. Un aspect important este si varsta clientului, care trebuie sa se incadreze in limitele impuse de banca la sfarsitul finantarii. Totodata, o perioada mai mare de rambursare inseamna un cost total al creditului mai mare.

Integral in Ziare.com