AutoItalia a devenit reprezentantul oficial al marcii Jeep in Romania

Data publicarii: 30-09-2011 | Auto

AutoItalia Group demareaza comercializarea americane Jeep pe plan local, la preturi cuprinse intre 25.950 si 43.000 euro, devenind astfel reprezentantul oficial al marcii in Romania, a anuntat, joi, compania.

Gama comercializata cuprinde patru modele: Jeep Compass, Jeep Grand Cherokee, Jeep Wrangler si Jeep Wrangler Unlimited. 

Jeep Compass, un SUV compact ce inglobeaza o serie de tehnologii de ultima ora, este echipat cu noul motor de 2.2 litri turbo diesel de 163 CP, respectiv 136 CP. Modelul dispune de sistemul de tractiune integrala Freedom Drive I, dar si de noi mecanisme de directie si suspensie. Pentru prima oara in Europa, modelul dispune acum si de transmisia 4x2. Versiunile de echipare sunt Sport si Limited, pretul special de lansare pornind de la 25.950 euro, TVA inclus. 

Al doilea model al gamei este Jeep Grand Cherokee, a patra generatie a masinii, este echipat cu sistemul de suspensie pneumatic Quadra Lift si controlul tractiunii Select Terrain, cu cinci setari, pentru a garanta performanta on si off road. Masina dispune de un motor dezvoltat recent de Fiat Powertrain, un turbo diesel V6 3.0 litri cu injectoare de 1.800 de bari si tehnologie Multijet II. Nivelurile de echipare sunt Laredo, Limited si Overland, iar pretul de comercializare porneste de la 43.000 euro, fara TVA. 

Nu in ultimul rand, Jeep Wrangler si Jeep Wrangler Unlimited propun un design interior imbunatatit, cu materiale de calitate superioara si o mai buna ergonomie. Autovehiculul este pus in miscare de noul motor turbo diesel 2.8 litri de 200 CP si dispune de sistemul Start&Stop pentru o mai eficienta economisire a combustibilului. Cele trei configuratii disponibile sunt Sport, Sahara si Rubicon, pretul de pornire pentru acestea fiind de la 31.500 euro, cu TVA. 

Marca Jeep a luat nastere in urma cu 70 de ani cand armata SUA a solicitat crearea unui automobil modern, cu totul special, care sa serveasca celor mai diverse scopuri in cele mai neprietenoase conditii. 

In data de 15 iulie 1941 a fost produs astfel primul Jeep 4x4, un vehicul militar numit Willys Overland, devenit in scurt timp un adevarat erou al celui de-al doilea Razboi Mondial. 

Patru ani mai tarziu incepe productia de serie a primului autovehicul Jeep pentru uz civil, considerat de altfel si primul off roader modern din industria auto. 

Fiat Group a preluat in iunie 2009 grupul american Chrysler, si a inclus astfel in portofoliul sau european nu numai o gama de noi modele din care face parte si Jeep. 

Reteaua de concesionari din Romania ai marcii Jeep cuprinde, in prezent, sapte showroomuri: trei in Bucuresti (Jeep AutoItalia City Gates, AutoItalia Colentina si AutoPerugia 1 Decembrie), si cate unul in Constanta, Iasi, Cluj si Pitesti.

Sursa: AGERPRES