De ce divorteaza Nokia de Romania?

Data publicarii: 29-09-2011 | Afaceri

Stirea ca Nokia abandoneaza locatia de la Jucu nu i-a surprins decat pe naivi. Dupa entuziasmul de acum trei ani, cand firma venea glont in Romania, parasind o locatie din Germania, s-a pomenit confruntandu-se aici cu realitatile romanesti.

Nokia a cazut din lac in put

Este greu sa ne dam seama care din ele i-a deranjat pe finlandezi, dar, daca ne lasam prada banuielilor, lista nu va avea sfarsit. 

De exemplu, la putin timp dupa instalare, cei de la Nokia au putut constata diferenta dintre stabilitatea legislativa din Germania si supriza pe care le-am oferit-o noi, cu legile noastre si, mai ales, cu TVA, majorata consistent pe nepusa masa.

Apoi, este neindoielnic ca Nokia, venind in Romania si cautand pe harta comuna Jucu, a descoperit judetul Cluj. Asa a aflat ca, prin judet, va trece o superba autostrada, care va lega Europa de Cluj iar, mai departe, cu Brasovul si cu Bucurestiul.

Au prins un plus de curaj, cand au vazut ca premierul Romaniei a si inceput sa taie primele panglici ale autostrazii, chiar in judetul cu Nokia. Pe urma, s-au cam mirat, vazand ca foarfeca si panglica se indreapta spre niste linii de centura si o jumatate dintr-o bucatica de la alta autostrada.

Si-au dat oamenii seama ca umblatul cu foarfeca si cu panglica este ca umblatul cu plugusorul si cu buhaiul: mergi din casa in casa, ca sa respecti datina.

Integral in Ziare.com