Ditescu, BCR Pensii: Fondurile de pensii stabilizeaza deja piata de capital

Data publicarii: 03-10-2011 | Finante-Banci

Continuarea reformei pentru fondurile de pensii si cresterea procentului de contributie impreuna cu majorarea treptata a numarului de emitenti listati la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sunt factori care vor sustine dezvoltarea pietei de capital din Romania, apreciaza Simona Ditescu, CEO BCR Pensii.

"In Polonia foarte mult din dezvoltarea pietei de capital a avut ca factor determinant reforma fondurilor de pensii, alaturi de o piata mult mai dezvoltata a fondurilor mutuale, cu alocare mare in actiuni. Si in Romania, fondurile de pensii pot stabiliza si cred ca deja stabilizeaza piata de capital, insa reforma este la inceput si dimensiunea fondurilor nu este la nivelul celor din Polonia", a declarat  Simona Ditescu.

Ea spune ca cel mai important lucru in acest moment este continuarea reformei pentru fondurile de pensii si cresterea procentului de contributie catre fondurile de pensii obligatorii prin incurajarea economisirii, avand in vedere problemele de deficit intampinate de multe tari. Reforma va reduce in timp si presiunea pe care o are statul din deficitul bugetului public de pensii.

Integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: