Anca Boagiu: Pentru 2012 au fost bugetati 531 km de autostrada

Data publicarii: 03-10-2011 | Turism

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii are bugetati pentru anul viitor 531 de kilometri de autostrada, a declarat duminica, intr-o emisiune televizata, ministrul de resort, Anca Boagiu.

'In 2012 i-am bugetat pe toti cei care sunt in executie (km de autostrada, n.r): si cei 276 km care urmeaza sa se finanteze si cei 183 km care intra in executie si urmeaza sa lansam pentru suma pe care o avem economisita din contractele anterioare alte licitatii pentru inca 72 km', a explicat Anca Boagiu. 

Aceasta a precizat ca MTI are o schita de buget pentru 2012, dar si pentru urmatorii ani, pana in 2015. 

De asemenea, ministrul transporturilor a afirmat ca nu se poate plange 'de bani' in cazul bugetului pe 2012. 

'Nu ma plang. Intr-adevar, suntem in discutii in acest moment pentru ca as avea nevoie de o suma putin mai mare dar, in egala masura, stiind care sunt conditiile economice in care ne desfasuram activitatea, fiecare dintre noi, pana la urma, isi dimensioneaza si isi calibreaza bugetul astfel incat sa putem sa mergem mai departe', a precizat Boagiu. 

Ea a adaugat ca a cerut de la Ministerul Finantelor bani pentru proiectele existente, dar esential pentru ministerul pe care il coordoneaza este 'sa avem banii de cofinantare sau prefinantarile, cum le putem spune, atat pentru fondurile europene care urmeaza sa vina in perioada imediat urmatoare'.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: