BRD si-a neutralizat integral emisiile de carbon

Data publicarii: 03-10-2011 | Finante-Banci

BRD - Groupe Societe Generale anunta achizitia de certificate de credit carbon, compensandu-si, in acest fel, toate emisiile de CO2 corespunzatoare anului 2010.  

Angajata voluntar in acest demers, BRD a demarat  la mijlocul anului 2010 proiectul Plan Carbon care vizeaza reducerea propriilor emisii de CO2, cu trei axe principale de interventie: optimizarea consumurilor (in special de electricitate, hartie, carburant), cresterea eficacitatii energetice a cladirilor  si scaderea impactului negativ al activitatii IT asupra mediului.  In paralel, au fost demarate santiere care au vizat ameliorarea procesului de reporting, implementarea unor programe nationale de reciclare si dezvoltarea in intern a unor practici eco -responsabile.  

De la demararea Planului Carbon, BRD a facut investitii de peste 630.000 EUR, in special in proiecte IT, sisteme de videoconferinte, optimizari energetice si achizitia de certificate carbon.

La finalul anului 2010, BRD a raportat 3,52 tone de CO2/ angajat, in usoara scadere fata de 2009 (cand a inregistrat 3,65 tone CO2/angajat). 

Acest mecanism de reducere si compensare face parte din programul de neutralizare a emisiilor la nivelul intregului Grup Societe Generale care anunta ca 75% din emisiile 2010 asociate consumului de energie, hartie si deplasarilor profesionale au fost compensate.  Astfel, au fost finantate sase proiecte: ferme eoliene in Maroc, baraj hidroelectric de mici dimensiuni in Guatemala, fabricarea de bioenergie in India, recuperarea de metan provenind din deseuri in Argentina, ferme de eoliene si recuperare de metan din deseuri in Turcia. 

La nivelul Grupului, obiectivul este de reducere cu 11%/angajat a emisiilor de CO2 in perioada 2008 - 2012. Societe Generale anunta depasirea acestui obiectiv la finele anului 2010, emisiile/angajat scazand cu 14,2% fata de finele lui 2007.

Efortul de diminuare a emisiilor CO2 va continua, BRD propunandu-si sa-si consolideze politica de responsabilitate fata de mediu. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: