Ce trebuie sa stii despre executarile silite ale bancilor

Data publicarii: 03-10-2011 | Finante-Banci

Romanii care au luat credite si nu le mai pot restitui pot ajunge sa-si piarda casa pentru o restanta de cateva mii de euro. Revista "Capital" va arata cum sa va feriti de capcanele bancilor.

Aproape 715.000 de romani au adunat peste un milion de restante mai mari de 30 de zile la creditele pe care le-au contractat de la bancile din Romania. In total, peste doua milioane de romani au avut cel putin o intarziere la plata ratelor.

O simpla privire aruncata asupra valorilor de mai sus ne conduce catre concluzia ca perspectiva pierderii locuintei sau a altor bunuri planeaza asupra unui numar important de clienti ai bancilor din Romania, scrie EVZ.ro

Pe strada pentru cateva mii de euro

Suma datorata bancii nu trebuie sa fie impresionanta pentru a se ajunge la pierderea locuintei personale. Potrivit specialistilor consultati de "Capital", creditorul se poate indrepta, intr-un final, impotriva oricarui bun aflat in posesia debitorului pentru a-si recupera restanta, indiferent de valoarea acesteia.

"Aproximativ 10% din cazurile in care ajungem la executarea silita a unor bunuri imobiliare sunt generate de credite care nu au fost garantate cu locuinta (credite de nevoi personale). Acest procentaj este de peste cinci ori mai mare decat in urma cu un an-doi, cand ponderea licitatiilor generate de datorii la credite mici nu depasea doua procente", explica seful corpului de executori bancari al unei banci de top.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: