Bursa a coborat la minimul ultimilor doi ani

Data publicarii: 05-10-2011 | Bursa

Dupa un debut de sedinta nefavorabil, scaderile de la Bursa de Valori Bucuresti s-au accentuat catre finalul zilei de tranzactionare, pe fondul unei lichiditati in crestere.

Indicele BET, al celor mai lichide 10 companii de la BVB, a inchis in scadere cu 1,15% fata de valoarea din ziua precedenta, in timp ce indicele compozit a marcat o corectie cu 1,33%.

Cel mai mult a coborat indicele BET-FI, care monitorizeaza evolutia actiunilor SIF si FP, acestea pierzand in medie 5,36% din valoare.

,,Frica, panica si vanzarile fortate ca urmare a retragerilor din fonduri au impins actiunile SIF-urilor catre minimele din august si cred ca exista sanse ridicate sa inregistram noi minime daca situatia nu se va calma, in special pe pietele vest europene. Totusi, in perioada imediat urmatoare am putea asista la o decorelare de extern de scurta durata in situatia unor vesti pozitive legate de finalizarea vanzarii pachetelor de actiuni BCR detinute de SIF-uri catre Erste", a declarat Liviu Avram, seful departamentului de vanzari la NBG Securities Romania.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: