Cum sa economisim pe timp de criza VEZI SFATURILE BANCHERILOR

Data publicarii: 05-10-2011 | Finante-Banci

Criza ne invata cum sa punem banii la ciorap! Economiile in bani, indiferent de moneda, isi pot pierde repede valoarea intr-o perioada de criza, cand rezultatele financiare mondiale o iau la vale pe neasteptate. Cele mai sigure investitii sunt metalele pretioase si pamantul!

O familie de romani reuseste sa puna deoparte doar o zecime din banii castigati. Veniturile lunare ajung la 2.400 lei, insa 90% din acesti bani inseamna cheltuieli de zi cu zi. 

Depozitele bancare in euro mai degraba iti iau din profituri decat sa te imbogateasca. Aurul, din contra, bate record dupa record si a ajuns mai scump ca platina.

Investitii sigure sunt toate metalele pretioase.

"Eu m-as feri de hartie. Oricum se numeste aceasta hartie, se numeste euro, se numeste dolar, se numeste franc elvetian, hartia intotdeauna e supusa unui proces de corodare pe care il simti sau nu-l simti, depinde cat esti de avizat, depinde cat esti de implicat", a spus Marinel Burduja, prim-vicepresedinte banca comerciala.

E bine sa tineti banii in banci in monede variate, ne sfatuiesc aceiasi bancheri.

"Dolarul e intotdeauna mult mai stabil pentru ca puterea economica e mult mai concentrata", a declarat Marinel Burduja, prim-vicepresedinte banca comerciala.

"Daca cineva are are o mie de euro sau zece mii euro, sa puna un sfert in lei, un sfert in euro si un sfert in dolari. Sfertul care-i ramane sa aiba niste active solide : aur, pamant, casa", a spus Sebastian Vladescu,  fost ministru de Finante.

Prin urmare, cine nu pune pret mare pe pamant, rau face. Cei mai bogati oameni vor fi fermierii, in opinia deputatului PDL Adrian Radulescu.

"In olanda, cei mai bogati oameni sunt fermierii! va repet si eu, in romania, peste 20 de ani , cei mai bogati oameni vor fi fermierii! Va dau in scris! ", declara Adrian Radulescu, deputat PDL.

Sursa: Realitatea.net


Ultimele stiri pe BankNews.ro: