Saxo Bank continua expansiunea reprezentanta la Moscova

Data publicarii: 05-10-2011 | Finante-Banci

Saxo Bank, banca specializata in tranzactionari si investitii online, anunta deschiderea unei noi reprezentante in Moscova, pentru a raspunde unei cereri tot mai solide venite din partea investitorilor rusi.

Deschiderea acestui birou este o miscare strategica a Saxo Bank in planurile de intarire si extindere a pozitiei de lider in furnizarea de solutii pentru investitiile si tranzactionarile online. Reprezentanta va actiona ca un butic de brokeraj, oferind investitorilor din Rusia acces la o gama ampla de piete si instrumente prin platforma premiata de tranzactionare a Saxo Bank.

Anul acesta au existat in Rusia premise favorabile dezvoltarii, vanzarile din retail crescand in ritm accelerat in august, ajungand la 7,8% crestere anuala. Somajul a scazut, in vreme ce salariile au crescut in medie cu 3,9%, lucru care s-a vazut in orice sector de retail, de la marfurile de larg consum pana la zona de produse de lux. Maturitatea crescanda a consumatorului si sofisticarea au crescut segmentul HNW (high net worth - clienti cu venituri mari) al pietei, ceea ce a insemnat si stimularea apetitului lor pentru risc si a dorintei de a-si spori veniturile. Toate acestea se potrivesc profilului de investitor Saxo Bank.

Reprezentanta din Moscova va fi condusa de nou numitul Chief Operations Officer, Igor Dombrovan, care declara: "Succesul sustenabil este alimentat de felul in care te concentrezi pe fiecare client, iar noua reprezentanta ne va permite sa avem un acces mult mai bun la clientii din Rusia. Piata ruseasca de retail a demonstrat o crestere solida in ultimii ani, transformand acest sector in unul dintre cele mai active ale pietei locale, aflata si ea in plina dezvoltare. Acest lucru a fost posibil prin dezvoltarea intregii economii, cresterea consumului, si o piata tot mai bine structurata. Noul birou ne va permite sa sprijinim si educam o piata in formare impreuna cu o baza de investitori foarte sofisticati."

Kim Fournais si Lars Seier Christensen, co-fondatori si co-presedinti Saxo Bank, au spus: "In timp ce deschiderea unei reprezentante la Moscova este o decizie care reflecta expansiunea noastra in Europa si strategia noastra de dezvoltare, trebuie spus ca acest lucru a fost mereu o prioritate pentru Saxo Bank. Rusia a fost mereu o piata buna pentru Saxo Bank deoarece clientii rusi sunt foarte sofisticati. Noul birou ne va permite sa le oferim solutii mai adecvate atat lor, cat si clientilor potentiali din regiune."

Ultimele stiri pe BankNews.ro: