MFP a aprobat doua ajutoare de stat de 10,5 milioane euro

Data publicarii: 06-10-2011 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice a anuntat miercuri ca a aprobat, in 3 octombrie, doua acorduri pentru scheme de ajutor regional de peste 10,5 milioane euro, pentru societatile Cord Romania si ContiTech Fluid Automotive.

”In data de 3 octombrie, Ministerul Finantelor Publice a emis, in baza schemelor de ajutor de stat regional pe care le administreaza, doua acorduri de finantare pentru doua proiecte de investitii ce urmeaza a fi implementate de SC Cord Romania SRL si SC ContiTech Fluid Automotive SRL”, se arata intr-un comunicat al MFP.

Cord Romania, printre ai carei actionari principali se numara Pirelli si Continental, companii care activeaza pe piata anvelopelor, va investi in extinderea fabricarii de anvelope prin constructia unei hale de productie la Slatina, judetul Olt.

Investitia totala se ridica la de 27,23 milioane euro si va genera cel putin 200 de noi locuri de munca,  care se vor adauga celor 373 deja existente. Proiectul va fi sustinut cu un ajutor de stat aprobat in valoare de 6,18 milioane euro.

ContiTech Fluid Automotive, o divizie a concernului Continental, va construi o hala industriala pentru productia de furtunuri de apa/aer pentru industria auto, extizandu-si astfel capacitatea deja existenta de la Carei, judetul Satu Mare. Compania a bugetat 15,14 milioane euro pentru investitie, proiect care va fi sprijinit cu un ajutor de stat in valoare de 4,408 milioane euro.

Acest proiecte de investiti va duce la creearea a 300 de noi locuri de munca, care se vor adauga celor 847 deja existente.

In perioada 2008-2011 au fost emise 22 de acorduri de finantare in baza schemelor de ajutor de stat regional, estimate la circa 329 milioane euro, valoarea totala a investitiilor fiind de 1,2 miliarde euro. Investitiile au generat aproape 7.000 de locuri de munca in domenii precum productia de autovehicule si componente pentru autovehicule, prelucrarea carnii de pasare, productia de componente pentru microirigatii, productia de componente pentru industria aeronautica, productia de vagoane pentru calatori, productia de componente pentru extractia petrolului, produse din mase plastice, turism, medical.

Pana in prezent a fost decontat un ajutor de stat in valoare de aproximativ 110,18 milioane euro pentru proiectele finalizate, respectiv Renault Mecanique Roumanie, Aaylex si Automobile Dacia, sau aflate in diverse stadii de implementare, precum Pirelli, Renault Technologie Roumanie , Delphi, Premium Aerotec sau Remar.        

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: