Ce trebuie sa stii despre executarile silite facute de banci

Data publicarii: 06-10-2011 | Finante-Banci

Uneori, poate fi mai bine sa ceri singur executarea silita. Banca iti poate lua absolut totul, dar poate fi si "pacalita" legal. Mit sau adevar? Raspunsul intr-un serial Capital.

Aproape 715.000 de romani au adunat peste un milion de restante mai mari de 30 de zile la creditele pe care le-au contractat de la bancile din Romania. In total, peste doua milioane de romani au avut cel putin o intarziere la plata ratelor. O simpla privire aruncata asupra valorilor de mai sus ne conduce catre concluzia ca perspectiva pierderii locuintei sau a altor bunuri planeaza asupra unui numar important de clienti ai bancilor din Romania. 

Potrivit legislatiei din Romania, creditorul, in cazul nostru banca, se poate indrepta impotriva oricarui bun al debitorului. "Putem urmari orice alte bunuri din patrimoniul debitorului sau al codebitorului, in contextul in care valorificarea garantiei nu acopera valoarea creantei catre banca", spune Liviu Fenoghen, coordonator regional in Directia recuperare creante a BRD. Mai mult, orice contract de credit reprezinta, prin lege, titlu executoriu, nefiind necesara instituirea in mod explicit a acestei calitati. 

Cititi integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: