Mici afaceri vandute de banci la licitatie

Data publicarii: 07-10-2011 | Finante-Banci

Restantele inregistrate de persoane fizice si companii au atins un nou record la sfarsitul lunii august, depasind valoarea de 20 de miliarde lei, ceea ce inseamna o pondere in totalul imprumuturilor de 9,3%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). 

Pentru acest nou record, principala contributie o au restantele acumulate de firme, acestea reprezentand, de altfel, cel mai afectat segment in contextul economic nefavorabil din ultimii ani. Luna august a adus o scadere a creditului acordat societatilor nefinanciare, la 42,9 miliarde lei comparativ cu 43,09 miliarde lei luna anterioara, conform datelor bancii centrale.

Desi accesul la creditare a fost destul de limitat pentru firmele mici, cele care au reusit totusi sa obtina imprumuturi si au garantat pentru ele chiar cu afacerea in sine au ajuns in scurt timp in insolventa. 

Pentru un imprumut acordat unei societati comerciale cu sediul in comuna Avram Iancu, Raiffeisen Bank a executat silit si vinde la licitatie magazinul evaluat la valoarea de 27.800 lei. Pretul de pornire a licitatiei este de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat, adica 20.850 lei, fara TVA, potrivit anuntului de vanzare afisat pe site-ul institutiei bancare. 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: