Dacia risca amenzi de sute de milioane de euro

Data publicarii: 07-10-2011 | Auto

Potrivit unei noi reglementari europene, producatorii de automobile din Europa risca sa plateasca, anul viitor, amenzi de sute de milioane de euro, din cauza poluarii. Dacia ar putea fi afectata semnificativ.

Producatorii auto risca sa plateasca taxe enorme din cauza reglementarilor comunitare, care impun noi praguri de poluare pentru masinile noi, conform presei franceze. Sumele vor fi platite in functie de emisiile de CO2. Mai precis, Bruxelles-ul a fixat, pentru anul viitor, drept obiectiv european un prag de 130 de grame de CO2 pe kilometru. Aceasta valoare, coroborata cu alti factori, cum ar fi greutatea si alti factori tehnici, conduce la un prag de poluare, pentru fiecare producator auto, prag care, daca va fi depasit, vor fi platite amenzi.

PriceWaterhouseCoopers a facut o simulare a sumelor pe care producatorii risca sa le plateasca, comparand emisiile vehiculelor vandute anul trecut si aceste praguri, care vor fi aplicate anul viitor. Chiar daca socotelile sunt, momentan, doar teoretice, cifrele sunt enorme iar producatorii de automobile trebuie sa se concentreze pe scaderea poluarii. Ceea ce, de-a lungul anilor s-a tot intamplat.  Daca in 2006 masinile inmatriculate in Europa emiteau, in medie 161 de grame de CO2 pe km, anul trecut emisiile au scazut la 140 de grame.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: