Top dobanzi depozite la economiile in euro

Data publicarii: 10-10-2011 | Finante-Banci

Inceputul lunii octombrie a venit modificari in crestere ale ratei dobanzii la depozitele in euro, din partea unor institutii bancare.

Astfel, BCR cea mai mare banca dupa valoarea activelor din sistemul bancar, ofera clientilor depozite la termen in euro la o rata a dobanzii mai mare cu 0.5%, iar Banca Romaneasca a redus dobanda platita la economiile in lei prin intermediul depozitului Avans Net, cu plata dobanzii in avans, dar in acelasi timp a modificat in crestere dobanda la euro.

Top dobanzi depozite platite de banci la euro

Cea mai buna oferta vine de la Banca Romaneasca, care dupa cresterea dobanzii, plateste acum clientilor o dobanda de 4.88% pe o perioada de 210 zile. Suma minima necesara pentru un depozit Avans Net este de 150 euro, iar dobanda este platita la constituirea depozitului.

O alta banca cu capital grecesc se afla in topul dobanzilor platite la euro cu o dobanda anuala de 4.76% pe o perioada de 24 de saptamani, banca accepta sume incepand de la 15 euro pentru a constitui depozitul Alpha Tax Protect.

Lupta dusa pentru atragerea economiilor populatiei in conditiile scaderii increderii in bancile cu capital grecesc , face ca in top 3 dobanzi la depozite in euro sa regasim tot o banca greceasca. ATE Bank plateste clientilor o dobanda de 4.5% daca constituiti un depozit la termen pentru 12 luni.

Integral in MoneyCenter.ro