Citizen Act, la editia a VI-a: pentru o lume mai buna

Data publicarii: 10-10-2011 | Finante-Banci

BRD-Groupe Societe Generale lanseaza in Romania cea de-a sasea editie a Citizen Act, un business game pe teme de responsabilitate sociala organizat de Grupul Societe Generale, la care participa in mod traditional numeroase universitati din tari din Europa, Africa, bazinul Marii Mediterane, America de Nord si Asia.

Pentru a participa la Citizen Act, studentii trebuie sa formeze echipe de cate trei membri apartinand aceleiasi universitati. Impreuna, isi vor completa profilul echipei si vor parcurge 2 etape de selectie in urma carora isi vor consolida cunostintele de responsabilitatea sociala si de mediu.

Etapele proiectului sunt urmatoarele:

Inscrierea: se creaza o fisa a echipei, pentru a valida participarea in cadrul competitiei

Formarea: noi module de formare au fost dezvoltate si vor fi disponibile pe platforma citizenact.com pentru a-i ajuta pe studenti in timpul etapei de evaluare

Evaluarea: incepand cu 7 noiembrie 2011

La finalul acestei perioade, un juriu format din experti Societe Generale va selecta cele mai bune 45 de echipe, care vor fi prezente la Opening Meeting.

Cele 45 de echipe selectate de juriu vor participa la evenimentul de lansare a competitiei, in ziua de 14 februarie 2012, la Paris. Echipelor li se va prezenta subiectul pe care vor lucra pentru a se califica in finala.

Echipele selectate, sustinute de mentori din BRD si Societe Generale, isi vor dezvolta proiectul si il vor comunica creativ. La sfarsitul acestei etape vor fi alese cele 10 echipe finaliste

Cele 10 echipe isi vor prezenta proiectele in fata unui juriu, in cadrul unui eveniment ce va avea loc la Paris, pe 27 aprilie 2012.

Premiile acestei editii sunt mai consistente decat cele acordate anul trecut. 

Astfel, premiul 1 este de 7.000 EUR, premiul al 2-lea este de 5.000 EUR, iar premiul al 3-lea de 3.000 EUR. In plus, candidatii au posibilitatea obtinerii unui internship la Societe Generale. De asemenea, angajatii Grupului Societe Generale vor acorda, prin vot, un premiu special in valoare de 1.500 EUR.

La editia de anul trecut a concursului s-au inscris 249 de echipe din 37 de tari. Din Romania au participat la concurs 25 de echipe, trei dintre ele fiind selectate pentru marea finala. Echipa Construst, de la ASE, a castigat premiul angajatilor Societe Generale.

"A 6-a editie Citizen Act vine cu o noua structura prin care se incurajeaza mai mult spiritul de echipa, una din valorile ce sta la baza activitatii Grupului Societe Generale. Un element de noutate anul acesta consta in probele succesive pe care studentii le vor parcurge pe toata perioada de recrutare pentru a se califica in urmatoarea etapa.

Putem spune ca Citizen Act este un succes, avand in vedere cresterea de la an la an a numarului de tari participante, de la 4 tari in 2006, la aproximativ 40 de tari in 2011. De asemenea si recompensa a crescut anul acesta, premiile puse in joc cumuland 16500 euro.

Aceasta competitie reprezinta pentru studenti o sansa inedita de a acumula cunostinte, de a se evalua, de a cunoaste noi experiente internationale si chiar de a explora noi directii in construirea carierei profesionale. Ca in fiecare an, suntem alaturi de studentii din Romania care doresc sa se inscrie in concurs, prin oferirea informatilor necesarei si mentori dedicati care ii pot indruma spre finala din Paris.”, a spus Adela Jansen, Directorul Executiv de Resurse Umane al BRD Groupe Societe Generale.

Grupul Societe Generale este parte in mai multe tratate internationale relevante in domeniul responsabilitatii sociale corporative: Grupul Wolfsberg (asociatia de lupta impotriva spalarii banilor), Global Compact, Carbon Disclosure Project (inventar al actiunilor celor mai mari 500 de companii din lume in raport cu schimbarea climatica), Equator Principles (pact semnat de cele mai importante 50 de banci din lume, care are in vedere integrarea impactului social si de mediu in proiectele de finantare in valoare de peste 10 mil. USD).

La randul sau, BRD se aliniaza practicilor de responsabilitate corporativa ale Grupului Societe Generale, atat in domeniul finantarilor, protectiei mediului sau al implicarii in comunitate.

Pentru mai multe detalii despre regulamentul si calendarul Citizen Act, accesati www.citizenact.com




Tag-uri: