Fondurile de pensii facultative se orienteaza spre plasamente mai riscante

Data publicarii: 10-10-2011 | Finante-Banci

Fuziunile si transferurile dintre jucatori, precum si deciziile companiilor de administrare au dus la disparitia fondurilor de pensii cu grad de risc scazut. In ultimele luni, au iesit de pe piata BCR Prudent, BRD Primo si OTP Strateg.

Astazi, BCR Pensii a decis schimbarea denumirii Fondului de Pensii Facultative BCR Prudent in Fondul de Pensii Facultative BCR Plus. Totodata, sub noua titulatura, fondul isi modifica gradul de risc si schema investitionala prin trecerea la un grad de risc mediu. Potrivit Simonei Ditescu, CEO BCR Pensii, compania a intreprins acest demers in intentia de a obtine randamente cat mai bune pentru participantii fondului.

In luna iulie, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat fuziunea fondurilor de pensii facultative Stabil, cu grad mediu de risc, administrat de Generali Pensii Private, si OTP Strateg, cu grad de risc scazut, administrat de Onix Asigurari.

O luna mai tarziu, in august, conducerea CSSPP a avizat si fuziunii fondurilor de pensii facultative BRD Primo (fond absorbit), cu grad de risc scazut si BRD MEDIO (fond absorbant), cu grad de risc mediu, administrate de catre BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Integral in Fin.ro