Care este afacerea care va arunca la gunoi cardurile

Data publicarii: 10-10-2011 | Finante-Banci

Platile prin dispozitive mobile (sau contactless, adica prin telefoane, smart phone-uri, tablete si altele) se vor tripla,  pana la 670 de miliarde de dolari in 2015. Cei ce investesc in companiile care se ocupa de astfel de plati se vor imbogati, ca aceia care au cumparat actiuni Intel inainte ca PC-urile sa inunde casele oamenilor.

Tehnologia se cheama NFC, sau Near Field Communication si a inspirat refrenul de mai sus, unul dintre cele mai apetisante din cate pot fi auzite in cyber - spatiu, chiar si in aceasta perioada de mari turbulente ale pietelor financiare si nu numai. 

Un  studiu Juniper Research  a stabilit ca valoarea totala a platilor mobile pentru bunuri digitale si fizice, ca si transferurile de bani prin NFC vor ajunge la 670 miliarde de dolari  pana in 2015, de la 240 mld. dolari in acest an. Previziunea se refera la valoarea bruta a tuturor achizitiilor sau transferurilor.

Fata de 2.500 de  miliarde de dolari, la cat se ridica acum  afacerile cu carduri de credit, debit si de cumparaturi, pare modesta estimarea de mai sus. Totusi, avand in vedere viteza de dezvoltare tehnologica din ultimele doua decenii, piata NFC ar putea surprinde pe toata lumea.

Sursa: Realitatea.net