Invazie de polistiren prost si la locuintele ANL

Data publicarii: 12-10-2011 | Imobiliare

Piata romaneasca de polistiren este invadata de produse de calitatea indoielnica, producatorii preferand sa scada performantele materialelor, dar sa tina pretul jos. Chiar si blocuri nou construite sunt sub semnul intrebarii in ceea ce priveste calitatea polistirenului folosit la termoizolare. Cert este ca sunt blocuri ANL anvelopate cu polistiren neadecvat, dar semnificativ mai ieftin decat cel normal. Din toate acestea, cei ce au de pierdut sunt beneficiarii, populatia, care nu stie pe ce da banii.

 In ritmul actual, Romania va termina anveloparea locuintelor in 140 de ani, a declarat Tiberiu Andrioaiei, secretarul general al Asociatiei Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania ROMEPS, ieri, intr-o conferinta de presa. "Exista peste 250 milioane de metri patrati de cladiri care trebuie reabilitati, valoarea estimata fiind de peste 7 miliarde de euro”, a spus Andrioaiei.

 Pentru ca proiectul de izolare termica a cladirilor sa atinga parametrii proiectati, reprezentantii ROMEPS vor introducerea unui program de control al calitatii polistirenului care se comercializeaza in Romania. "Ne propunem ca acest program, «Quality Control», sa impuna un standard de calitate in piata, astfel incat consumatorul final sa nu mai poata fi pacalit in ceea ce priveste calitatea polistirenului. Din informatiile noastre, exista pe piata astfel de produse care nu satisfac parametrii tehnici trecuti pe eticheta. Nu-ti poti da seama de calitatea produsului doar uitandu-te la el”, a adaugat Andrioaiei. El si-a aratat scepticismul in ceea ce priveste calitatea polistirenului folosit de unii constructori pentru blocurile noi, pentru ca "au fost presiuni asupra acestora”. Mai mult, directorul Austrotherm a declart ca "sunt cazuri la ANL unde s-a pus polistiren de interior pe fatada”. Este vorba de blocurile din Focsani.

Integral in Puterea.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: