Ce va mai ramane de fuzionat intre Eurobank si Alpha Bank

Data publicarii: 12-10-2011 | Finante-Banci

Eurobank si Alpha Bank, cele doua banci elene care asteapta sa fuzioneze pana la sfarsitul anului, asista in continuare la prabusirea preturilor actiunilor pe bursa de la Atena: titlurile Eurobank, care controleaza Bancpost, au acumulat astazi o pierdere de 16,5%, mai mare decat cea de 14,6% inregistrata ieri, in timp de titlurile Alpha, care controleaza Alpha Bank Romania, cad cu peste 14%, dupa ce ieri pierdusera aproape 12% din valoare.

O actiune Eurobank mai valoreaza numai 0,58 euro, iar un titlu al Alpha - 0,88 euro.

Actiunile se prabusesc din cauza temerii investitorilor ca bancile elene vor fi sufocate de expunerea masiva pe titluri de stat elene.

In Romania, ambele banci controleaza institutii de credit de top 10. Alpha Bank a apucat la inceputul verii sa aduca inca 50 mil. euro la capital. Eurobank se pregateste sa majoreze capitalul Bancpost cu 21,5 mil. euro, in principal prin conversia unor credite subordonate, nu prin fonduri noi.

Actionarii Eurobank si Alpha Bank discuta pe 24 octombrie mult-asteptata fuziune, insa ramane de vazut ce se va intampla pana atunci cu cele doua banci daca prabusirea pe bursa continua.

Sursa: Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: