Criza in Uniunea Europeana: Guvernul Slovaciei a cazut

Data publicarii: 12-10-2011 | International

Pentru ca proiectul sa intre in vigoare, el trebuie sa fie ratificat de toate tarile zonei euro. In urma acestui vot, guvernul de la Bratislava a cazut. Fondul infiintat pentru salvarea statelor euro aflate in dificultate a primit aseara o lovitura grea. Parlamentul slovac a respins o propunere ce prevedea adoptarea unei varinate extinse a acestui organism.

Pentru ca proiectul sa intre in vigoare, el trebuie sa fie ratificat de toate tarile zonei euro. In urma acestui vot, guvernul de la Bratislava a cazut. Sefa cabinetului urmeaza sa-si prezinte demisia si sa ramana in functie pana la formarea unui nou executiv. Acesta a fost pretul platit pentru ca Fondul european de stabilitate sa fie, totusi, adoptat cat mai curand. Premierul Iveta Radicova a negociat cu opozitia sa sustina proiectul, in cadrul unui nou vot ce va avea lot in zilele urmatoare.

Initiativa de extindere a Fondului European de Stabilitate -prevede cresterea sumelor disponibile pentru statele aflate in dificultate. De asemenea, fondul va putea realiza diverse tranzactii menite sa ajute tarile la ananghie - precum cumpararea de bonduri de pe piata sau oferirea de impumuturi.

Sursa: Realitatea.net

Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: