Ce dobanzi ofera bancile la credite Prima Casa

Data publicarii: 13-10-2011 | Finante-Banci

Aflat la a 4 editie, programul guvernamental de stimulare a pietei imobiliare continua sa ofere clientilor, dobanzi atractive la achizitia de locuinte.

Clientii care doresc sa acceseze credite Prima Casa, beneficiaza de cel mai mic avans imobiliar, de doar 5%, iar valoarea maxima a creditului poate ajunge la 71.250 euro. Noul program inceput la jumatatea acestui an, a consemnat o modificare importanta, fondul de garantare asigura riscul a doar jumatate din valoarea creditului, cealalta parte revine bancii.

Cele mai ieftine credite sunt cele acordate in euro, iar clientii care isi vireaza venitul in contul bancii care acorda creditul, beneficiaza de dobanzi reduse.

Top cele mai ieftine credite Prima Casa in euro

La BRD aveti o marja fixa de dobanda peste Euribor la 3 luni de 3.65%, la care se adauga un comision datorat fondului de garantare, in valoare de 0.245% / an. Venitul minim cerut de banca este de 400 euro, iar varsta de la care se acorda creditul pleaca de la 18 ani. Rata lunara la un credit de 50.000 euro pe 20 de ani este de 336 euro, iar dobanda DAE este de 5.6%.

Clientii bancii Raiffeisen Bank care isi vireaza salariul sau isi muta contul de salariu la banca, beneficiaza de o reducere a ratei dobanzii cu 0.2% fata de oferta standard. Dobanda este variabila si este formata din marja bancii de 3.7% plus dobanda interbancara Euribor la 3 luni. Varsta minima ceruta de banca este de 21 de ani, iar evaluarea imobilului va costa 90 de euro. La un credit de 57.000 euro pe o perioada de 30 de ani, platiti o rata lunara de 314 euro, iar dobanda DAE are valoarea de 5.65%.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: