Ce ar putea duce la retrogradarea rating-ului Romaniei

Data publicarii: 13-10-2011 | Economie

Tensiunile din zona euro pot avea un efect important asupra Romaniei, a spus, intr-un interviu pentru The Money Channel, Gergely Kiss, analistul sef al Fitch Ratings pentru tara noastra.

Expertul atrage atentia ca Romania se confrunta cu riscuri semnificative ale unui soc extern venit din partea tarilor cu probleme din zona euro. Materializarea acestei contagiuni ar putea duce la o retrogradare. Pe moment, insa, rating-urile Romaniei sunt stabile.

 In iulie 2011, Romania si-a redobandit statutul de recomandare de investitie la Fitch, dupa ce agentia de evaluare a majorat rating-ul suveran cu o treapta, la triplu B minus. In momentul de fata factorii pozitiv si negativi sunt intr-un relativ echilibru, insa exista riscuri tot mai mari care planeaza asupra rating-ului Romaniei. Ratarea unei tinte de deficit, precum si derapajele fiscale, in contextul alegerilor din 2012, ar putea determina o retrogradare a tarii noastre, a spus pentru The Money Channel, Gergely Kiss, director in cadrul agentiei si analist sef pentru tara noastra.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: