Cutremurul incepe: au ungurii nevoie din nou de FMI?

Data publicarii: 14-10-2011 | International



Guvernul ungar a beneficiat de asistenta tehnica din partea Fondului Monetar International in ultimele luni, a anuntat vineri cotidianul ungar Nepszabadsag, citand surse guvernamentale, transmite Reuters.

Publicatia sustine ca in ultimele zile au avut loc discutii cu privire la reforma autoritatilor locale din Ungaria, care au acumulat datorii uriase, multe dintre ele in valuta. In plus, Nepszabadsag sustine ca FMI a ajutat guvernul de la Budapesta si in domeniile politicilor sociale si al fortei de munca. Cu toate acestea, o sursa guvernamentala a precizat ca aceste discutii nu inseamna ca Ungaria analizeaza posibilitatea incheierrii unui nou acord de imprumut cu FMI.


La inceputul acestei luni, guvernul de la Budapesta a anuntat ca va restructura datoriile municipalitatilor locale si va prelua datorii in valoare de aproximativ 180 miliarde fornti (840 milioane dolari) de la guvernele regionale. Autoritatile locale ar fi acumulat datorii de aproximativ 10 miliarde de dolari pana la finele acestui an, iar serviciul lor va creste semnificativ in viiorul apropiat, fapt care a determinat unele municipalitati sa solicite amanarea unor plati.

 

Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: