Cum poti scapa de executare mizand pe slabiciunile bancii

Data publicarii: 17-10-2011 | Finante-Banci

In fiecare luna, bancile au la vanzare sute de locuinte preluate de la clientii rau-platnici. Capital va arata in ce consta procedura de executare silita, dar si cum puteti trece mai usor peste aceasta situatie deloc placuta.

F amilia Dumitru si-a cumparat in 2007, prin credit bancar, o casa cu teren in judetul Prahova. Sotul lucra in strainatate unde castiga peste 2.500 de euro pe luna iar sotia avea un loc de munca intr-o institutie de stat din Romania. Valoarea creditului a fost de 100.000 de euro, iar proprietatea a fost evaluata la timpul respectiv la 130.000 de euro, mai mult decat acoperitor. Timp de aproape trei ani, totul a mers perfect, iar sotii Dumitru au reusit sa-si platesca luna de luna rata de 700 de euro.

Odata cu adancirea crizei economice, sotul si-a pierdut locul de munca din strainatate revenind in Romania pe un salariu cu mult mai mic, iar sotiei i-au scazut veniturile cu 25%. Impreuna, reuseau sa castige lunar sub 1.000 de euro fata de peste 3.000 cat erau veniturile in momentul contractarii creditului. In mod natural, au aparut si primele probleme cu plata ratei. Au mers la banca si au cerut ajutor: o refinantare, o perioada de gratie sau, macar, o reesalonare a creditului. Profilul lor nu s-a potrivit pentru niciuna dintre cele trei solutii. De refinantare nu se mai putea discuta pentru ca valoarea garantiei scazuse de la 130.000 de euro la sub 80.000, nefiind suficienta nici macar pentru acoperirea principalului.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: