Carpatair anunta inchiderea bazei operationale de pe aeroportul Cluj-Napoca

Data publicarii: 18-10-2011 | Turism

Compania Carpatair a decis inchiderea bazei operationale de pe aeroportul Cluj-Napoca, dupa 12 ani de operare, anuntand ca il va actiona in judecata pe directorul aeroportului, David Ciceo, pentru abuz de functie si implicare directa in favorizarea concurentei.

"Directorul Aeroportului Cluj incearca sa hartuiasca in disperare compania Carpatair pentru plangerea pe care aceasta a depus-o la Comisia Europeana. Operatorul aerian a acuzat in plangerea sa aeroportul ca subventioneaza, incepand cu 2007, pe unul din concurentii sai cu sume care se apropie de 20 milioane de euro, masura respectiva prejudiciind grav mediul concurential, mai multe companii aeriene fiind nevoite sa-si sisteze cursele pe care le-au zburat in mod traditional de pe aeroportul Cluj", se arata intr-un comunicat al Carpatair.

Carpatair a avut afaceri de 74 milioane euro in 2010, in crestere cu aproximativ 14% fata de 2009, cand afacerile au fost de 65 milioane euro, iar numarul pasagerilor transportati anul trecut a fost in crestere cu 13%, la 570.000. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: