Cum arata portretul datornicului la banca

Data publicarii: 18-10-2011 | Finante-Banci

Datornicul tipic la banca este barbat cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 de ani, din Bucuresti si are un credit in lei, potrivit datelor Biroului de Credit, institutia care colecteaza datele despre creditele acordate persoanelor fizice. "Portretul debitorului nu s-a schimbat foarte mult in ultimii ani. Ar fi si dificil sa se schimbe", spune Serban Epure, directorul general al Biroului de Credit.

De altfel, datele publicate de Banca Nationala arata ca o treime din creditele acordate de banci clientilor individuali se afla in Bucuresti. Astfel, bucu-restenii aveau de rambursat la sfarsitul lunii august credite de 35 mld. euro dintr-un total de 104 mld. euro la nivel national. Mai mult de jumatate din cele 35 mld. euro sunt credite de consum.

La nivel national existau aproximativ 3,5 milioane de credite de consum active la sfarsitul lunii trecute, in scadere de la 4,8 milioane de conturi la sfarsitul anului 2008, atunci cand criza economica isi facea resimtite efectele pe plan local. "Aici se afla grosul creditelor, de aceea vedem si o scadere atat de mare", afirma Epure.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: