Cele mai sigure masini in caz de accident

Data publicarii: 18-10-2011 | Auto

Cele mai sigure masini in caz de accident sunt Audi A6 si BMW X3, aceste modele primind nota maxima.

"Compartimentul pasagerilor a rezistat impactului. Audi A6 este dotat cu airbaguri frontale si centuri de siguranta adaptabile. Senzorii din scaunul din fata analizeaza cat de aproape este soferul de volan. Sistemul de siguranta este activat in consecinta: centurile se adapteaza la dimensiunile soferului, la fel si airbagurile. La ciocnirea frontala, atat capul soferului cat si cel al pasagerului din dreapta sunt bine protejate", arata analiza EURONCAP, in cazul lui Audi A6, citata de Evenimentul zilei.

Toate masinile au fost analizate din punct de vedere al comportarii lor in cazul ciocnirilor frontale si laterale, scrie Ziare.com

Alte marci de masini care au primit 5 stele din 5 la testul sigurantei sunt Chevrolet Aveo, Chevrolet Orlando, Citroen DS5, Hyundai i40, Kia Picanto, Opel Ampera, Mercedes ML si VW Jetta.

La celalalt capat al topului se afla Proton Jumbuck, Mitsubishi Express si Mahindra Pik-Up. Dacia Logan se afla la mijlocul clasamentului, primind 3 stele din 5. Masina romaneasca are probleme la ciocnirea frontala, unde gradul de protectie la nivelul pieptului este scazut, atat pentru sofer, cat si pentru pasagerul din dreapta. 

Sursa: Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: