Moody's evalueaza Franta si ar putea atribui perspectiva negativa ratingului de tara

Data publicarii: 18-10-2011 | International

Moody's a anuntat ca va evalua Franta in urmatoarele trei luni si ar putea atribui o perspectiva negativa ratingului tarii, daca costurile necesare pentru sprijinirea bancilor si statelor cu probleme din zona euro pun presiuni prea mari pe buget.

Liderii UE discuta masuri de protejare a sistemului financiar european de un probabil default (intrare in insolventa) al Greciei. Printre aceste masuri se numara o infuzie de capital in bancile cu expunere ridicata pe datoria de stat a Greciei.

Germania si Franta, cele mai puternice economii din zona euro, si-au asumat rolul de principali sustinatori ai unui plan care va fi prezentat la summit-ul UE de duminica si ar trebui sa reprezinte un pas important in directia solutionarii crizei, scrie Mediafax.ro

Progresele Frantei in privinta reformelor fiscale si economice importante si potentialele evenimente adverse de pe pietele financiare sau din economie vor fi luate in calcul in cadrul evaluarii , noteaza Moody's intr-un comunicat.

Moody's a atribuit in august perspectiva negativa si ratingului Statelor Unite.

"Deteriorarea principalilor indicatori privind datoria si potentialul aparitiei unor noi expuneri exercita presiune pe perspectiva stabila a ratingului Aaa al guvernului", noteaza agentia. Potrivit Moody's, Franta are mai putin "spatiu de manevra" in privinta finantelor publice fata de perioada care a urmat crizei din 2008.

Integral in Mediafax.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: